31. 08. 2022

Srpen ve znamení příprav na sezonu 2022/23

​Měsíc srpen je pro většinu aktivních sportovců ve znamení začínající nové sezóny. I my volejbalisté z našeho města Frýdlantu nad Ostravicí jsme zahájili novou sezónu jak jinak než letním soustředěním.

Pro letošní rok jsme propojili náš klub s klubem děvčat VK Beskydy Frýdlant n.O. a odjeli jsme na Morávku. I když tréninkově fungoval každý zvlášť, společné soustředění se ukázalo jako skvělý nápad.

Hráče trenéři nešetřili, protože moc dobře ví, že příprava je velmi důležitá. Soustředění nebylo jen o potu, o bolavých svalech a dřině, ale také o zábavě. Po celou dobu plnili úkoly ve smíšených tzv. týmovkách. Ani letos nechyběly ranní výběhy po okolí, opékání a posezení u ohně, závěrečný turnaj. Také si opět mohli vyzkoušet trénink pod vedením kondičního trenéra z extraligy mužů a za odměnu relaxovali ve vířivce pod širým nebem zasypaným hvězdami.

Velice si vážíme obětavé práce všech trenérů nejen na hřišti s hráči, ale také v kuchyni, ze které jsme vždy cítili vůni domácích dobrot. Všem moc děkujeme!

Dále bychom chtěli poděkovat našemu městu Frýdlant nad Ostravicí za podporu a těšíme se na další akce!

Letní příprava samozřejmě nekončí soustředěním, ba naopak, je to jen začátek…pokračujeme tréninky každý den jak na antuce, tak v tělocvičně a nakonec se s prázdninami loučíme minisoustředěním s přespáním na Sokolovně ve Frýdlantu n.O., kde pro změnu nechybělo za odměnu kino.